Вековен юбилей чества волейболът в Перник

Вековен юбилей чества волейболът в Перник

Вековен юбилей чества волейболът в Перник, съобщиха от общината. Тържествата по случай 100-годишнината започват на 16 май със спортен празник под надслов "Да играем волейбол с децата и треньорите на ВК Миньор.

Ще бъде монтирана паметна плоча на мястото, където за първи път се е играл волейбол в града– в Средното училище с разширено изучаване на чужди езици "Петър Берон". Улица в

Перник ще бъде именувана на името на Борис Гюдеров по случай 95 години от рождението му.

"Волейболът е спорт с големи традиции в нашия град и юбилеят му ще бъде отбелязан подобаващо. Благодарение на доброто ни взаимодействие с клубното ръководство ще се организират много прояви, които за пореден път ще покажат, че Перник е бил и ще бъде люлка на големи спортисти", каза заместник-кметът Стефан Кръстев.

Според техническия директор на клуба Асен Асенов волейболът в Перник е жив и има бъдеще. Показват го резултатите на всички възрастови групи, които участват в първенството на страната. "Във всички възрастови групи стигнахме до финалната фаза. Не можахме да изпълним най-голямото си желание – за 100-годишния юбилей да влезем в Суперлигата", сподели Асенов.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти