Повече от 140 състезатели участват на Световната купа по модерен петобой в курорта Албена

Повече от 140 състезатели участват на Световната купа по модерен петобой в курорта Албена

Общо 142 състезатели от 23 държави участват в провеждащата се в курорта Албена Световна купа по модерен петобой, съобщиха на пресконференция днес организаторите.

"Сред участниците има представители на Япония, САЩ, Бразилия, Египет, Южна Корея и др. Нашата страна е представена с 11 състезатели – 7 мъже и 4 жени. Нашите състезатели са млади, но очаквам Тодор Михалев и Денис Колев да се класират за полуфиналите и да попаднат сред 36-те най-добри", каза президентът на родната федерация по модерен петобой Камелия Александрова. Тя уточни, че при дамите състезателките ни са много млади и са включени в надпреварата, за да трупат опит и самочувствие.

Квалификациите в надпреварата се провеждат вчера и днес, а на 12 и 13 май са полуфиналите. В неделя на 15 май ще бъдат разпределени отличията. Световната купа се провежда по новите правила, които ще важат на следващите Олимпийски игри в Париж след 2 години.

Президентът на Международната федерация по модерен петобой Клаус Шорман, който присъства на състезанието, каза, че очаква страхотно състезание. Той припомни, че страната ни вече е била домакин на Световна купа, но за първи път тя се провежда извън столицата. Шорман каза още, че турнирът в „Албена“ е квалификация за окончателния турнир от Световната купа, който ще се проведе в края на юни.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти