Новото ръководство на Бундеслигата иска да я превърне в най-дигиталната лига в света

Новият изпълнителен директор на Германската футболна лига (ГФЛ) Доната Хопфен заяви, че иска да превърне Бундеслигата в „най-дигиналната лига в света“. Хопфен говори на откриването на организирани от ГФЛ форум за иновациите в спорта в Дюселдорф. 

„На стадионите все повече ще навлиза културата на дигиталното обслужване, без да губят от своите характерни особености. Всеки фен ще може да се наслади на посещението на стадиона според собствения си вкус“, коментира шефката на Германската футболна лига. „Тези, които просто искат да гледат мача с бира и сандвич, ще продължат да го правят. Но нашата работа е да се погрижим и за онези, които искат повече дигитално обслужване. Искаме да станем най-дигиталната лига в света“, заяви още Доната Хопфен, която ръководи Бундеслигата и втора дивизия във футбола в Германия

Според нея, промените в тази насока ще бъдат основен фактор и при медийното отразяване на футболните срещи. „Един ден всеки фен ще може да гледа съобразен специално за него медиен продукт. Младите ще очакват да могат да преживеят спортните събития и във виртуалния свят в бъдеще. Трябва да сме подготвени за това“, добави Хопфен.

Снимки: Gettyimages

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти