ЦСКА - София се обяви против Никола Попов: Предпоставките да бъдем ритуално посечени са налице

ЦСКА - София излезе с официално становище в сайта си, в което се обяви против назначението на Никола Попов за главен съдия за финала на Sesame Купа на България, където "червените" ще се изправят срещу Левски. Отборът от "Борисовата градина" определи като "бомба" избирането на Попов за рефер и призова за неговата смяна.

БФС обяви съдията за финала
БФС обяви съдията за финала

Ето какво пишат от ЦСКА - София:

"Армейци,

ЦСКА търпя, търпя всички неразбории с организацията и билетите покрай предстоящия финал за Купата на България, но днес чашата преля. Смятаме, че назначаването за главен съдия на Никола Попов залага „бомба“ в очаквания с интерес от милиони привърженици сблъсък. Общоизвестен факт са приятелските отношения на рефера с наставника на съперника Станимир Стоилов.

Отделно от това, имаме други сериозни притеснения и основания да смятаме, че в подобна среща с огромен залог главният съдия може да се превърне в главен герой. А имайки предвид ударите срещу нашия тим и аршина, с който мери БФС напоследък, не е трудно да предположим, че предпоставките и причините да бъдем ритуално посечени са налице.

В тази връзка, клубът ни декларира своята категорична позиция и желание Никола Попов да не свири този мач. Смятаме, че има и други качествени родни рефери, които биха се справили с успех с това професионално за тях предизвикателство.

Призоваваме БФС и ПФЛ да реагират по най-бързия начин, за да не се нажежава допълнително обстановката и нека такова голямо дерби протече в рамките на феърплея, както на терена, така и по трибуните".

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти