Адвокатът на ЦСКА - София: Стадионът ни ще бъде по-модерен от този на Ференцварош

ЦСКА - София и проектантите, които клубът е наел, продължават да работят усилено по плана за реконструкция на стадион "Българска армия", който до голяма степен ще копира съоръжението на Ференцварош "Групама Арена" в Будапеща.

Както е известно, в края на миналата година собственикът на "червените" Гриша Ганчев заяви в телевизионно интервю, че мечтата му е клубът да разполага с нов модерен стадион, като визуализира думите си именно с бижуто в унгарската столица.

Проектът за реконструкцията на "Българска армия" е на финалната права
Проектът за реконструкцията на "Българска армия" е на финалната права

"Да, продължаваме да работим по проект, сходен с този на стадиона на Ференцварош, но с нужните подобрения. Нашето съоръжение ще бъде по-модерно и по-красиво, тъй като нашият строеж идва десетилетие след техния. Работим с най-големите английски и германски компании, които ще са с нас до момента, в който от министерството и "Сердика Спортни имоти" одобрят нашия проект", заяви адвокатът на тима Станислав Трендафилов пред "Тема Спорт".

Изданието посочва, че със самата реконструкция на "Армията" ще се занимават три чуждестранни компании - белгийска, финландска и австрийска, които са били ангажирани и със строежа на "Групама Арена".

Министър Василев: ЦСКА ще излезе за кратко от своя дом, това ще е най-печелившият стадион
Министър Василев: ЦСКА ще излезе за кратко от своя дом, това ще е най-печелившият стадион

Капацитетът на обновения и модерен стадион на ЦСКА -София ще е около 18 000 места.

Още от БГ Футбол

Виж всички