Фантастична последна четвърт за Къри и обрат на Голдън Стейт срещу Мемфис

Фантастична последна четвърт за Къри и обрат на Голдън Стейт срещу Мемфис

Стеф Къри изигра фантастична последна четвърт, с която поведе Голдън Стейт към обрат срещу Мемфис в решаващ момент от серията между двата отбора от втория кръг на плейофите в НБА. Уориърс губеха с 12 точки само 9 минути и половина преди края, но Къри наниза цели 18 в тази четвърт, за да помогне за победата със 101:98. Гардът записа рекордни 32 точки за сезона, включително отбеляза и два наказателни удара при оставащи 45,7 секунди.

По този начин Уориърс поведоха с 3-1 победи в плейофната серия от Западната конференция, а Къри стана първият играч в НБА с 500 отбелязани тройки в плейофите. 

Въпреки че треньорът Стив Кър не бе в залата заради положителен тест за коронавирус, Голдън Стейт спечели под ръководството на Майк Браун, който се очаква да поеме Сакраменто през новия сезон.

Голямата звезда на Мемфис Джа Морант не можа да играе поради контузия на дясното коляно, получена в по време на мач номер 3. Гризлис имаха преднина до последната минута на срещата, когато допуснаха поражението.

За Голдън Стейт Клей Томпсън остана с едва 14 точки, колкото имаше и Джордан Пуул. Уигинс завърши със 17 пункта, а Ото Портър младши остана с 12.

Джарън Джаксън бе над всички за Мемфис с 21 точки, докато Тайъс Джоунс, който стартира на място на Морант, допринесе с 19 пункта, 6 борби и 5 асистенции.

Още от Баскетбол

Виж всички