Мъри: Когато работим за истината, можем да преодолеем всичко

Мъри: Когато работим за истината, можем да преодолеем всичко

ПФК Левски съвместно с фенклуб „Ултра Варна“ проведоха левскарска среща във Варна. В конферентната зала на хотел „Димят“ изпълнителният директор на клуба Ивайло Ивков, председателят на Управителния съвет Даниел Боримиров и старши треньорът Станимир Стоилов обсъдиха кампанията „Левски е вечен“ и сдружението „Левски на левскарите“ с привържениците от Варна и региона, и разговаряха по актуални теми относно състоянието и бъдещето на клуба. 

Черно море и Левски се изправят в титаничен сблъсък
Черно море и Левски се изправят в титаничен сблъсък

"Знам, че всички заедно изживяхме доста тежки години. Задачата, с която сме се заели не е никак лесна. Без помощта на феновете няма да можем да направим нищо положително. Ще стигнем до някъде, но няма да можем да следваме правилната посока. Когато сме задружни с работа и честност можем да постигнем доста неща. Отборът започна да се изкачва внимателно по стъпалата. Надявам се да не правим големи крачки назад, а да вървим леко в страни, а след това пак нагоре. Другото важно нещо, което се случи, е основаването на сдружението „Левски на левскарите“. Всички от нас ще има възможност да помага на любимия клуб и да решава с гласа си кой да го управлява. От тук нататък заставаме с лицата си пред вас, за да се покажем като хората, които движат процеса. Ще направим всичко възможно вашата подкрепа, а и средства, да не отидат в неправилна посока. Между левскарите не може да има недомлъвки и недоразумения. Лъжата не е в полза на Левски. През годините съм искал да изчистим всички лъжливи истории и странични неща в клуба. За да може като се срещнем, да се гледаме в очите. Да, във футбола има победи и загуби. Но когато работим за истината, можем да преодолеем всичко. А когато нещата са обгърнати в мъгла или незнание, това прави хората недоверчиви", заяви Мъри.

"Знам, че в момента левскарите ги вълнува най-много как ще изглежда отбора – как ще се развива и играе. Няма да търся оправдания и извинение с финансиране. Ще играем в стила и да го доразвием – атакуващ и доминиращ футбол. Такъв, който носи радост. Със средствата, които имаме, ще се опитаме по най-добрия начин да развивам продукта си на терена. Наред с това Левски трябва да си изчисти дълговете. Те тежат на отбора. Те са препъникамък, за да може тимът малко да се разпростре малко по-широко откъм селекция или други неща. Това обаче не бива да звучи като оправдание. Ще се справяме с това, което имаме, за да излезе Левски чист от тази ситуация и да не дължи на никого. Трябва да се върнем към историческите цели – титли и добро участие в Европа. Купата и Суперкупата трябва да бъдат десерт. Тази година, с оглед на началото, ако се класираме за Европа ще е като мини шампионска титла за нас. Надявам се да се случи“, каза Стоилов.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти