Русия потвърди, че ще кандидатства за домакинство на Евро 2028

Русия потвърди, че ще кандидатства за домакинство на Евро 2028

Ръководителите на руския футбол увериха в сериозността на кандидатурата на страната за европейското първенство през 2028-а или 2032-а, въпреки че отборите от Русия към момента са отстранени от всички международни турнири. Президентът на организационния комитет на Мондиал 2022, който се проведе в Русия, Алексей Сорокин, заяви, че страната разполага с всичко необходимо, за да приеме подобен турнир. 

Според него, санкциите за руските отбори не означават, че държавата не може да се кандидатира за организацията на бъдещи турнири. „Напълно съм сериозен в това, че Русия има възможностите на организира събития от световна класа и технически може да го направи и към момента. Имаме всичко необходимо“, коментира Алексей Сорокин по време на конгреса на ФИФА в Доха и добави, че има доста време до 2032 година. 

Украинските футболни ръководители не успяха да присъстват на конгреса в Катар, но делегатите изгледаха емоционално видео от президента на местната федерация Андрий Павелко, който бе заснет, носейки бронежилетка. „Познавам го от много време и съжалявам, че преживява случващото се. Трудно е и го разбирам. Но аз не съм тук да обсъждам политика или военни действия“, каза Сорокин. Украйна бе представена на конгреса на ФИФА от посланика на държавата в Катар Андрий Кузменко, който призова руските футболни власти да бъдат извадени от ФИФА.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти