Верати: Това е истински кошмар, можехме да се борим за титлата

Верати: Това е истински кошмар, можехме да се борим за титлата

Италианският национал Марко Верати бе разстроен след провала срещу Северна Македония в баражите за Световното първенство в Катар по-късно тази година.

„Това е кошмар. Имаме състав, с който можехме да се борим за титлата. Трудно е да се разбере. Мисля, че доминирахме в срещата и трябваше да спечелим. Просто трябваше да спечелим“, коментира Верати пред телевизия RAI Sport след снощната загуба на Италия с 0:1. „Беше ни необходим ранен гол и да приключим мача по-рано, защото ги превъзхождахме. Можехме да се справим по-добре. Но футболът е такъв. Важно е да си ефективен и безапелационен. Просто е трудно да обясня случилото се. Истински кошмар“, каза още халфът на Пари Сен Жермен.

„Имаме футболисти, с които можехме да се конкурираме за титлата на самия турнир, а сега говорим за бедствие. Трудно е да изминеш пътя от герой до нула. Преживяхме специални моменти заедно и винаги ще се гордея със съотборниците си. Но във футбола трябва да реализираш голове, а ние не успяхме. Дадохме всичко от себе си, но не успяхме. Сега трябва да си зададем много въпроси. Имахме и лош късмет, но човек сам трябва да изработи късмета си“, завърши Верати, който беше с капитанската лента на тима в този мач.

Още от Футбол свят

Виж всички