Манчини: Разочарованието е огромно

Селекционерът на Италия Роберто Манчини трудно преглътна загубата с 0:1 от Северна Македония в 1/2-финалния бараж за Световното първенство. Отборът му доминираше през целия мач, но накрая трябваше да преглътне огромно разочарование, тъй като това поражение изхвърли "адзурите" от битката за Мондиала.

"Много съжалавам за момчетата. Обичам ги дори повече, отколкото през юли. Те са страхотни и благодарение на тях този отбор има бъдеще. Триумфът през юли бе най-хубавият момент в кариерата ми, а тази загуба е най-голямото ми разочарование. Във футбола понякога се случват такива невероятни неща. Направихме всичко възможно да спечелим, но не се получи. Трудно ми е да говоря в този момент", сподели Манчини.

"Спечелването на Европейсокто първенство бе заслужено, играхме добре, но късметът, който бе с нас през миналото лято, днес ни обърна гръб. Понякога във футбола стават такива изненади. Доминирахме в квалификационната ни група, имахме две възможности да си гарантираме първото място и бе достатъчно да използваме поне една от тях, но не се получи", допълни специалистът, припомняйки за двете пропуснати дузпи от Жоржиньо в двата сблъсъка с Швейцария.

"В момента разочарованието е твърде голямо, за да мисля за бъдещето си. Нека мине някакво време", каза още Манчини.

Още от Футбол свят

Виж всички