Премиерът Кирил Петков награди олимпийските шампионки от Токио

Премиерът Кирил Петков награди олимпийските шампионки от Токио

"Искам да поздравя тези невероятни жени. Като баща на три дъщери съм много горд с тях. Искам да им благодаря от името на правителството и всички българи”,това заяви на церемонията "Достойните българи" премиерът Кирил Петков който връчи наградите на гимнастичките от ансамбъла по художествена гимнастика - Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова, на състезателката по карате Ивет Горанова и боксьорката Стойка Кръстева, които станаха олимпийски шампионки в Токио 2020.

Сред достойните българи бяха отличени и треньорите на Стойка Кръстева - Борислав Георгиев, на Ивет Горанова - Ангел Ленков, и на ансамбъла - Весела Димитрова и Михаела Маевска, както и президентът на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева.

Днес вестник "24 часа" благодари за 19-и път на специална церемония на онези сънародници с големи сърца, които със своите дела са ни карали да се чувстваме горди, че сме българи. Помагали са без корист на бедстващи и страдащи. Отстоявали са добри каузи. Спасявали са, щедро са дарявали, градили са безвъзмездно. Имали са куража да променят.

Отличията "Достойните българи" се връчват от 2003-а и през изминалите 19 години инициативата се наложи като каузата, която изтъква обикновените хора, давали вдъхновяващ пример, и намира новите герои на нашето време.

Снимка “24 часа”

Още от Гимнастика

Виж всички