Раева: Работата на новия ансамбъл върви много добре

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева коментира подготовката на новия ансамбъл жени. В него нопаднаха Вая Драганова (18 г., капитан), Петя Борисова (23 г.), Камелия Петрова (15 г.), Женина Трашлиева (24 г.) и Елена Георгиева (17 г.). Момичетата се събраха за първа тренировка в зала “Раковски” на 3 януари.

"Те са много различни момичета от предишния ансамбъл, много силно изявени индивидуалистки и са много талантливи. Съвсем скоро ще направим официално контролно за новите композиции на индивидуално жени и девойки. Ансамбълът няма да играе на него, но работата им върви много добре", каза президентът на БФХГ.

Както се знае, треньорът на националния ансамбъл по художествена гимнастика Весела Димитрова пожела да подготвя два състава още в края на предишния олимпийски цикъл, преди игрите в Япония, като така в състава на златните медалистки попадна Ерика Зафирова.

При селекцията на новия национален ансамбъл Весела запази това си изискване и сега във втория състав са Камелия Стоилова, Маргарита Василева, Рейчъл Стоянов, Биляна Везирска и Десислава Галионова. Стоилова бе резерва на олимпийските шампионки и се очакваше, че сега ще поведе новите момичета и ще наследи Симона Дянкова като капитан. Тя обаче не попадна в основния състав.

снимка: Анна Недкова, БФХГ

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти