БФХГ обяви договор с нов партньор, патентоват марката "Златните момичета"

БФХГ обяви договор с нов партньор, патентоват марката "Златните момичета"

Българската федерация по художествена гимнастика обяви официално, че е сключила петгодишен договор за партньорство с бетинг компания. Според контракта, финансовата помощ ще бъде за материални месечни възнаграждения на основния състав на ансамбъла за жени, индивидуалните гимнастички Боряна Калейн и Татяна Воложанина, както и треньорките Весела Димитрова и Бранимира Маркова.

От компанията разкриха, че са патентовали марката "Златните момичета" като предстои изработването на поредица от артикули с нея.

"Българският спорт е в доста трудно положение и всяка помощ от такъв характер има огромно значение. Една от причините да се радваме на интерес от страна на фирмите е мащабната дейност, която развиваме и която е социален феномен. Още повече, че тази година ще отбележим 70-годишнината от създаването на българската художествена гимнастика", като президентът на федерацията Илиана Раева.

"БФХГ ще стане двигател на множество събития през 2022-а и това партньорство ще бъде от голяма помощ за нас. Всички доказахме, че работим на високо и професионално ниво. Затова трудът на състезатели и треньори трябва да бъде възнаграден подобаващо. Всички те трябва да имат адекватно възнаграждение и това вече е факт", добави Раева.

"През всичките тези години аз съм преминала през всички нива в спорта, а през последните 11 години съм слугувала на БФХГ и не се срамувал да го кажа. За мен е чест да слугувам на спорта и един ръководител няма шанс да постигне успехи, ако не го прави", каза още Раева.

Тази година България ще бъде домакин на Световна купа, световно първенство и международния турнир "София къп". Международният турнир за първи път ще има награден фонд от 20 хиляди евро, а второто издание на държавното клубно първенство ще бъде с увеличен награден фонд от 25 000 на 40 000 лева.

"Ще има и множество други събития, с които ние ще празнуваме поетапно годишнината, ще бъдат наградени стотици дори хиляди деятели, отдали живота си на този спорт. Художествената гимнастика оцеля и съществува със своята красота, авторитетно и с много победи", каза още Илиана Раева.

Още от Гимнастика

Виж всички