Един от големите съперници на Данчо Йовчев почина на 51

Един от големите съперници на Данчо Йовчев почина на 51

Олимпийският шампион по спортна гимнастика Силвестър Чолани от Унгария е починал на 51-годишна възраст от инфекция на дихателните пътища в комбинация с коронавирус, обявиха от националната федерация по гимнастика.

Чолани е олимпийски шампион на халки от 2000-а година в Сидни, а също така и сребърен медалист от Атланта 1996 в същата дисциплина. В Австралия бронзов медал в същата дисциплина печели българинът Йордан Йовчев. През 1996-а в Атланта Чолани и Йовчев заедно си поделят сребърното отличие с равен резултат.

Също така Чолани е първенец от шампионата на планетата в Дебрецен през 2002-а година.

Той е заболял от коронавирус през късната есен. След това положението му се усложнява и той е приет в болницата през декември, поставен е в интензивното отделение с апарат за изкуствено дишане. Въпреки това състоянието му най-напред остава непроменено, а след това започва бавно да се влошава.

Първоначално Чолани се обявява като тотален противник на ваксините и отказва да си постави ваксина, но след това се съгласява и си поставя ваксината. Но болестта рязко ескалира малко след това, тялото му не успява да създаде антитела и реално е бил безпомощен в последните си часове, пише пък "Немзети Спорт".

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти