Еган Бернал остава в интензивното след претърпяна операция на гръбнака

Еган Бернал остава в интензивното след претърпяна операция на гръбнака

Бившият шампион в “Тур дьо Франс” и настоящ носител на титлата в Джирото Еган Бернал остава в интензивното отделение на Университетската болница в Богота след претърпяна операция на гръбнака тази нощ, съобщиха от клуба му Инеос.

В понеделник 25-годишният колумбийски колоездач пострада сериозно при сблъсък с автобус по време на тренировка близо до родния му град Сипакира. Освен операцията на гръбнака, Бернал вече премина през операции на десния крак и дясното коляно, а освен това единият от двата бели дроба на спортиста е отказал.

Според Инеос състоянието на Бернал е стабилно, въпреки тежките травми.

"През следващите 72 часа той ще остане в интензивно отделение, за да видим как реагира организмът му на тази тежка травма", заявиха от болницата в Богота.

Според пресата в Колумбия Бернал е тренирал с група от съотборници, сред тях и бившият шампион в Джирото Ричард Карапас, когато се е забил с висока скорост в паркиран автобус.

Само преди две седмици Бернал подписа нов петгодишен договор с Инеос и си постави за цел победата в Обиколката на Франция през този сезон.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти