Българин стана вицешампион на световното по ски за Ръководител полети

Българин стана вицешампион на световното по ски за Ръководител полети

Светлин Цветанов стана световен вицешампион на първенството на планетата за ръководител полети в Ла Тюл, Италия. В заключителната вечер на състезанието се раздадоха и най-престижните награди за победители в комбинацията - ски алпийски дисциплини, сноуборд и ски бягане. Светлин, който беше единственият българин, който участва и в трите дисциплини пребори в комбинацията над 100 ръководител полети от цял свят и завоюва сребърния медал.

“Много съм щастлив”, каза през сълзи българският победител и си пожела злато за световното първенство през 2024, на което домакин ще бъде родният топ курорт Банско.

“Доказахте, че българите сте не само отлични ръководител полети, но и невероятни спортисти и състезатели. Пожелавам ви успех на световното в България. Това е много тежка работа, но аз познавам отбора ви и съм сигурен, че с вашия дух ще се справите перфектно и накрая, когато състезанието отмине и се обърнете назад ще сте много горди ”, каза Рафаеле Катанзарити заместник председател на организационния комитет на първенството в Ла Тюл.

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти