Смесената щафета на България остана на пето място на ЕП по биатлон

Смесената щафета на България остана на пето място на ЕП по биатлон

Смесената щафета на България в състав Валентина Димитрова, Лора Христова, Васил Зашев и Благой Тодев завърши на пето място на Европейското първенство по биатлон за младежи и девойки в Поклюка, Словения.

Страхотно! Благой Тодев със злато от Европейското първенство по биатлон в Поклюка 🥇
Страхотно! Благой Тодев със злато от Европейското първенство по биатлон в Поклюка 🥇

Българите използваха осем допълнителни патрона и не завъртяха нито една наказателна обиколка, като изостанаха с 1:31.2 минути от отбора на Франция, който спечели титлата с време от 1:10:36. Французите затвориха състезанието само с три допълнителни патрона за осемте си стрелби.

На второто място с пасив от 47.1 секунди и два допълнителни патрона остана Германия, а бронзовото отличие стана притежание на биатлонистите от Чехия, които със седем допълнителни патрона изостанаха на 59.3 секунди от победителите.

На крачка от почетната стълбичка и на крачка пред България завърши отборът на Италия с 1 наказателна обиколка и 10 допълнителни патрона. Италианците бяха по-бавни с 1:02.2 минути от Франция.

В челната шестица след България остана Австрия, а по-надолу следват отбори като Русия, Беларус, Словения и Финландия.

В единичната смесена щафета Стефани Йолова и Николай Тодоров завършиха на 17-о място на 9:39.3 минути от шампионите от Германия. Двамата българи се нуждаеха от 19 допълнителни патрона и завъртяха общо 4 наказателни обиколки. Тройката в тази дисциплина допълниха Русия и Франция.

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти