Олимпийската шампионка Мадлен Радуканова със специална мисия във Варна

Олимпийската шампионка Мадлен Радуканова със специална мисия във Варна

Отбор от международната щафета Пробег на мира, чиято мисия се изразява в разпространяване на посланието на мира, посети УМБАЛ "Света Марина" в град Варна. Част от отбора и посланик на мира беше олимпийската шампионка от ансамбъла по художествена гимнастика Мадлен Радуканова.

Посещението се осъществи по инициатива на Асоциация "Докосни дъгата" и беше съпътствано от няколко значими събития, провели се при спазването на всички противоепидемични мерки. С признателност и благодарност за усилията и грижите на лекарите, отборът постави паметна плоча в красивия парк на болницата. До плочата се посади и красив сребърен смърч - символ на единството и вечността на посланието на мир и хармония.

Проф. Силва Андонова - изпълнителен директор на УМБАЛ "Света Марина" в град Варна, официално прие факела на мира и откри плочата с приветствени думи. А в посаждането на дървото участваха както от управлението на болницата, така и специализанти.

Университетска многопрофилна болница за активно лечение "Света Марина" е първата болница в България, която е част от проекта цветята на мира. Над 1000 природни забележителности, архитектурни обекти и значими местности са получили званието Цвете на мира. Мисията на цветята на мира е да предлагат ежедневни напомняния за нашия всеобщ стремеж към мир.

Посещението на отбора завърши в пресцентъра на болницата, където Пробега на мира дари 10 картини "Джарна Кала" част от изкуството на основателя на международната щафета Шри Чинмой.

Олимпийската шампионка по художествена гимнастика Мадлен Радуканова избра днешния специален ден, за да обяви и началото на своята лична инициатива, наречена "Година на благодарността", която ще стартира официално на 20 януари от град Плевен.

Кампанията ще се провежда през всичките 12 месеца от 2022 година, като всеки месец "златното момиче" планува да бъде на различно място в страната, за да се срещне с деца и младежи, които имат нужда от подкрепа, от менторство и от добър пример.

"Аз зная колко е важна дори една добра дума, казана в точен момент, затова ще дам всичко от себе си, за да бъда полезна там, където е възможно. Ще съм благодарна да се срещна очи в очи с хората, които ме подкрепиха и чиято любов ме изтласка към върха. Нося в сърцето си огромна благодарност към всички, които ми помогнаха да стъпя на най-желания спортен връх - заветната шампионска стълбица на олимпийските игри", каза Радуканова.

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти