Галаспектакъл с маски на Европейското по фигурно пързаляне в Талин

Галаспектакъл с маски на Европейското по фигурно пързаляне в Талин

Участниците от Европейското първенство по фигурно пързаляне бяха с предпазни маски на лицата при груповото изпълнение в края на галаспектакъла на шампионата в Талин, съобщава ТАСС.

Италианците Даниел Грасъл и танцовата двойка Шарлин Гиняр и Марко Фабри се оттеглиха от демонстративните изпълнение. В събота Фабри каза пред журналистите, че техният треньор Барбара Фузар-Поли е дала положителен тест за коронавирус.

В соловите изпълнения спортистите можеха да се представят без маски.

Европейската шампионка, абсолютна световна рекордьорка Камила Валиева се представи под композицията от филма "Аватар", бронзовата медалистка от турнира Александра Трусова се появи в образа на "Жената-чудо" - принцеса Даяна от амазонките.

Наградата на публиката за иновативен костюм отиде при Анна Щербакова, сребърната медалистка от турнира. Тя представи новия си костюм, изпълнявайки съчетание на песента "Аве Мария". По време на пързалянето си фигуристката "разтваря крила", които светят със сини светлини.

В края Валиева, Трусова и новият европейски шампион Марк Кондратюк решиха да си организират традиционна битка от скокове, като първо изпълниха паралелен четворен тулуп. Трусова падна след скока, но в крайна сметка направи комбинация от пет скока с три ойлера - четворен луц, троен тулуп и и три тройни салхова. Валиева се справи със скоковете.

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти