Безплатен вход за кънки на "Юнак" срещу 5 кг стъклени отпадъци

Безплатен вход за кънки на "Юнак" срещу 5 кг стъклени отпадъци

Трикратната олимпийска медалистка по шорттрек Евгения Раданова се включи в инициатива на организацията за разделно събиране на отпадъци от опаковки ЕКОПАК България. На пързалка "Юнак" Раданова даде открит урок по кънки за журналисти.

На 29 януари (събота) всеки гражданин, предал поне 5 килограма стъклени опаковки (шишета и буркани) от 10:00 до 13:00 часа на специално обособен пункт до пързалката ще получи безплатен билет за вход за пързаляне с кънки. Талонът може да се използва до края на активния сезон на 06.02.2022 г. Независимо от количеството предаден отпадък, един човек може да получи максимум 1 безплатен талон за ползване на пързалката. Първите 30 участника, които предадат повече от 10 килограма, ще получат допълнително и специален талон за безплатен урок по пързаляне с кънки, воден лично от Евгения Раданова. Безплатният урок ще се състои от 9 часа на 06.02.2022 (неделя).

"За мен е чест и удоволствие да бъда част от инициативата "RE-спортувай: Стъкло за кънки“. Напомня ми на времето, когато като деца събирахме кестени, хартия и буркани, за да получим 2 левчета и да си купим сладолед. Винаги съм вярвала, че подобни кампании трябва да се подкрепят и всеки от нас да дава личен пример. Много съм щастлива да съм част от тази инициатива. Радвам се, че на това място, на което преди много години започна моя дълъг спортен път мога да покажа уменията, на които се научих и да предам своя опит. Призовавам всички да подкрепим кампанията, да съберем максимално голямо количество стъкло на 29 януари и после да покараме заедно кънки“, каза Раданова.

Тя е най-успешната българска спортисти на зимни олимпиади с два сребърни медала на 500 метра от Солт Лейк Сити 2020 и Торино 2006 и бронзов на 1500 метра от Солт Лейк Сити 2022.

Още от Зимни спортове

Виж всички