Контузия спира Брийзи Джонсън за Световната купа в Австрия през уикенда

Контузия спира Брийзи Джонсън за Световната купа в Австрия през уикенда

Американката Брийзи Джонсън ще пропусне стартовете от Световната купа по ски-алпийски дисциплини за жени този уикенд в Австрия заради контузия на коляното, съобщава АП.

Джонсън, която беше втора и в трите спускания за Световната купа този сезон, заяви, че е потърсила медицинска помощ заради порязване и натъртване на коляното след падане на тренировка тази седмица.

"Чувствам се страхотно и готов да започна, но моят медицински екип смята, че ще бъде по-сигурно, ако изчакам до Кортина д'Ампецо", написа американката в “Инстаграм” от Австрия.

Джонсън ще пропусне спускането в събота и супергигантския слалом в неделя в Алтенмаркт-Заухензее (Австрия). Същите състезания ще се провеждат и в двата оставащи уикенда през януари в Кортина д'Ампецо (Италия) и Гармиш-Партенкирхен (Германия).

На Зимните игри в Пекин основната цел на Джонсън е медал в спускането на 15 февруари. Джонсън, която навършва 26 години следващата седмица, търси първата си победа в Световната купа след седем подиума в спускане през последните 13 месеца.

Тя написа още в “Инстаграм”: Въпреки че ме боли сърцето повече от коляното да следвам съветите на медицинския екип, знам, че те знаят кое е най-доброто за мен.

Още от Зимни спортове

Виж всички