Президентът на Торонто разкри куриозния начин, по който е избрал Инсиние

Президентът на Торонто разкри куриозния начин, по който е избрал Инсиние

Решението на 30-годишния италиански национал Лоренцо Инсиние да напусне Наполи в посока ФК Торонто е донякъде изненадващо, но още по-изненадващ е начинът, по който канадците са се спрели на него. Президентът на клуба Бил Манинг призна, че просто е отворил популярния статистически сайт Transfermarkt и там е видял шанс да привлече нападателя. 

“Погледнах на кои играчи от италианския национален тим им изтичат договорите - заяви босът пред “Торонто Сън”. - И Инсиние беше един от малкото такива. Започнах да си записвам имената на футболисти, за които смятах, че са от световна класа и които биха били ценни от комерсиална гледна точка. След това представих на Борда на Мейджър лигата моят план за следващите пет години за това от какво се нуждаем, за да освежим клуба. И името на Инсиние беше най-отгоре.”

Паралелно с това Манинг се свързва с италианския агент Андреа Д’Амико и бившият футболист от американското първенство Лино ДиКуоло, за да разбере дали нападателят би се съгласил да подпише с неговия клуб.

“И след това всичко се разви главоломно бързо - спомня си президентът на Торонто. - Андреа се чу с мениджъра на Инсиние, след което ми върна обаждане. “Бил, нещата ще станат”, ми каза той през септември. В Мейджър лигата сме виждали много известни футболисти, но играч с такива качества, а и действащ европейски шампион, все още не сме имали”.

ФК Торонто е вторият най-слаб отбор от изминалия сезон в Мейджър лигата. Инсиние вече подписа предварителен договор и през лятото ще го подсили като свободен агент, след като успя да се разбере за изключителни лични условия. Контрактът му ще бъде за 5 години и половина. Възнаграждението е в размер на 11,5 млн. евро на сезон, а бонусите по договора са 4,5 млн. евро годишно.

Още от Футбол свят

Виж всички