Феновете на ЦСКА 1948 с писмо: Границата на търпението ни преля

Феновете на ЦСКА 1948 с писмо: Границата на търпението ни преля

Уважаеми дами и господа от служебното правителство, 
Уважаеми бъдещи министри и членове на комисии в НС, 
Уважаеми народни представители, 

За разлика от други фенове, ние, членовете на сдружение ЦСКА 1948 и привърженици на отбора, не пишем декларации с повод или без, но ще нарушим мълчанието след повече от 5 години. Границата на търпението ни преля след последните събития около спортните база на ЦСКА – стадион „Българска армия“и комплекс „Панчарево. Спортният министър Андрей Кузманов съобщи официално за задължения от близо 4 милиона лева, които настанилият се преди 5 години ЦСКА-София (бивш Литекс) е успял да натрупа. Във всяка цивилизована страна това би довело до моментално прекратяване на договора. Все пак за далеч по-малки задължения към държавата тези дни беше изхвърлен популярен вестник, а за 6 милиона – и управляващата близо 12 години партия. Но какво се случва? 

С притеснение проследихме дискусиите около съставянето на нов кабинет в частта му за спорта. Един от спряганите за спортни министри веднага поиска едва ли не опрощаване на дълговете на ЦСКА-София. Последваха потресаваща декларация срещу спортния министър (далеч под нивото ни е да я коментираме) и досадни плачове по медиите на служители на неизряден платец. А какви са фактите, припомняме: Литекс получи базата през 2016 година, броени часове след като тя беше отнета от все още съществуващият ЦСКА за спорен наем от 929 109 лева. Тоест, в пъти по-малки „задължения“(по-долу ще разберете защо в кавички). Това беше направено без елементарен конкурс или поне обява на портала на „Армията“, а говорим за уникални терени от десетки декари в сърцето на Борисовата градина и в една от най-скъпите зони до София. Българският съд реши преди седмици, че оригиналният ЦСКА дори не е дължал въпросните 929 109 лева. Тоест, законът е бил грубо погазен през 2016 година, за което ЦСКА 1948 алармира многократно. 

В края на 2017 година беше обявен конкурс с правила, които изхвърлиха нашия клуб ЦСКА 1948 от търга за базите на ЦСКА. Яви се само един участник: ЦСКА-София, който на 3 януари, 2018 година беше обявен за победител. Договор със спортното министерство подписа лично финансовият директор на ЦСКА-София г-н Трифон Попов (така е представен в официалния сайт), дългогодишен президент на Литекс. Припомняме на тези, които лъжат, че договорът е сключен с „Титан . ЦСКА-София обяви с шумна медийна кампания за огромен успех договора, който сега се оказва „заробващ “. Прилагаме условията на търга, подписани от Красен Кралев (тогава министър на спорта), от които всеки грамотен човек може да се осведоми колко и как трябва да бъде плащано за базите, кои суми могат и кои НЕ МОГАТ да бъдат приспадани. Единственото, което искаме с това отворено писмо, е спазване на законите на Република България. Дължимите милиони са държавни пари, тоест пари, взети от джоба на феновете на всички български отбори. Всеки опит за шикалкавене или опит за заобикаляне на закона означава тотално погазване на декларациите за прозрачност на новото управление и продължаване на най-голямата подмяна в историята на спорта, започнала през 2016 година. 

С уважение: От учредители и членове на Сдружение ЦСКА 1948 и фенове на отбора


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти