Лапорта: Това е от двубоите, в които трябва да защитиш честта си

Часове преди решаващия сблъсък с Байерн (Мюнхен) в Шампионската лига президентът на Барселона Жоан Лапорта продължава да бъде оптимист. Каталунците се борят за второто място в групата, което ще ги класира за 1/8-финалите. Има обаче очаквания, че испанците ще бъдат разбити от надъханите баварци, които има нанизаха 11 гола в последните два дуела помежду им - 8:2 и 3:0.

“Видях, че момчетата са напълно концентрирани и мотивирани да се докажат - коментира Лапорта. - Смятам, че те ще се раздадат и ще продължим напред. Това е един от онези двубои, в които трябва да защитиш честта си и да покажеш кой си ти. Това е мач на всичко или нищо, защото рискуваме всичко. Нямам търпение да идва време за самата среща”.

“Барселона е клуб с традиции и история. Много пъти сме играли в Шампионската лига и сега искаме да се класираме напред. Виждам желанието у всекиго. Метеорологичните условия не са добри, но това не трябва да ни служи за оправдание”, каза още босът.

Той участва в традиционния обяд с ръководството на домакините, но преди това посети катедралата в Мюнхен. “Дали съм палил свещ за класиране? Имам навик преди мачове да ходя на църква. Тази катедрала е от 15-и век и е много красива. Направих това, което е нормално в такива случаи. Вярвам, че Барселона като клуб го очаква светло бъдеще, но феновете знаят, че е необходимо време. Никога обаче не сме спирали да се опитваме да зарадваме привържениците при всяка една възможност”, завърши Лапорта.

Още от Футбол свят

Виж всички