Падт: Искам да грабна възможността с две ръце

След 6 сезона и 259 официални участия за Грьонинген през лятото на 2021 г. Серджио Падт стана футболист на Лудогорец

„Разград е много спокоен град“, казва нидерландският страж „Тук е прекрасно през лятото, но през зимата няма какво да се прави. Когато времето е хубаво, можете да отидете на брега, а Букурещ е само на два часа път с кола.

След като Падт се мести в България със съпругата си Мелани и трите им деца Изабела, Алесия и Роми, той трябва да изостави семейството си за един месец.

„Отидохме направо в тренировъчния лагер. След това Мелани отиде на брега с децата, за да се забавляват. Децата ходят на училище. Най-голямата - Изабела, ме учи мен да смятам. Преди учехме по математика с нея, но сега ролите са напълно разменени. Благодарение на нея вече мога да броя до десет на български“, споделя той.

Началото в Лудогорец е трудно за Падт, който винаги е бил безспорен номер 1 в Грьонинген през последните 7 години.

„Те взеха нов вратар през февруари, защото Грьонинген все още не искаше да ме пусне. Толкова добре се справи, че решиха да го запазят. Тогава вече знаеш, че ще е трудно. Наистина имах нужда от период на адаптация по време на тренировките, но след това изведнъж се оказваш на пейката след 7 години. Отне малко време да свикна, но реших, че е правилно. Трябва да бъда честен, защото просто не достигнах нивото си и другият вратар просто свърши добра работа. Той беше предпочитан по време на европейските мачове, докато аз имах право да играя в първенството. Всъщност играхме с два отбора. Така стигнах до мачовете си в началото“.

След като Станислав Генчев заменя на поста старши треньор на Лудогорец Валдас Дамбраускас, минутите за Падт стават все по-малко. В края на ноември обаче това се променя. Той игра при загубата от Цървена Звезда с 0:1, но остави добри впечатления с представянето си.

„Тогава ми разрешиха да играя и в топ мача срещу ЦСКА. Не смея да кажа, че сега съм първи вратар, защото другият вратар също се справя много добре. Но получавам истинска увереност от това. Сега изиграх три добри мача подред и наистина чувствам това като възможност, която искам да грабна с две ръце. Сега искам да покажа това, което показах и в Грьонинген“.

Договорът на нидерландецът с „орлите“ изтича през 2024 г., като той все още не иска да говори за бъдещето си след този период: „Никога не знаеш. Не знаех, че ще дойда в Лудогорец, когато бях в Грьонинген. Искам да гледам напред за период от шест месеца. Поне сега не мисля за нищо друго, защото искам да грабна тази възможност с две ръце“.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти