Ирина Винер покани на работа бившия главен треньор на Израел

Ирина Винер покани на работа бившия главен треньор на Израел

Бившият главен треньор на израелския национален отбор по художествена гимнастика Ирина Вигдорчик получи покана за работа в Русия, тъй като е добър специалист. Това каза за ТАСС президентът на руската федерация и главен треньор на националния тим Ирина Винер-Усманова.

Вигдорчик е родена през 1964 гoдина в Москва, където започва да практикува художествена гимнастика. На 15-годишна възраст тя и родителите й се преместват в Израел за постоянно пребиваване. Няколко години тя е в състава на националния отбор на тази страна, а от 1988-а става треньор. От 2008 година до септември 2016-а и от март 2017-а до август 2021-а рускинята е главен треньор на отбора на Израел, като прекарва по-голямата част от времето начело на ансамбъла.

"Защо тази треньорка дойде в Русия? Всичко е много просто, не за първи път каним авторитетни чуждестранни специалисти. В продължение на 18 години с нас работи българката Людмила Димитрова", отбеляза Винер-Усманова.

"Що се отнася до Вигдорчик, сега решаваме в каква посока ще си сътрудничим с нея. Най-вероятно тя ще работи с ансамбъла. Татяна Сергаева вече не работи с отбора. Вигдорчик е добър специалист, тя говори отличен руски и изрази желание да дойде да работи в Русия", добави главният треньор на руския национален отбор.

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти