Възможните наказания за Юве: от глоба до изхвърляне

Възможните наказания за Юве: от глоба до изхвърляне

Ювентус рискува дори да бъде изхвърлен от Серия “А”, ако бъде признат за виновен по течащото разследване за счетоводни измами, съобщава “Гадзета дело спорт”. Възможно е обаче санкцията да се ограничи до глоба или отнемане на точки. 

Както е известно, италианските власти иззеха документи от офиси на Юве в Торино и Милано, търсейки доказателства за предполагаеми нарушения на закона при осъществяването на трансфери. В съобщението на прокуратурата се казва, че има данни за фиктивно регистрирани компании, които са издавали фактури за несъщестуващи финансови операции, както и други движения на финанси, което е предизвикало интереса на съответните органи.

Общо 42 трансфера с участието на Ювентус са обект на разследване, твърди “Калчомеркато”. Сред тях влиза и този нa Жоао Кансело в Манчестър Сити през лятото на 2019 година, при който “бианконерите” получиха 32 млн. евро плюс Данило. Отделно обект на разследване е сделката с Барселона за Артур и Миралем Пянич. 

Разследвани са президентът Андреа Аниели, неговият вице Павел Недвед и бившият спортен директор Фабио Паратичи, който вече е в Тотнъм.

Още от Футбол свят

Виж всички