Националният отбор по естетическа гимнастика в нов състав от догодина

Националният отбор по естетическа гимнастика в нов състав от догодина

Националният отбор на България по естетическа гимнастика за жени участва за последно в този състав на Световното първенство в Хелзинки (Финландия). България завоюва бронз в отборната надпревара при жените на шампионата на планетата. От следващата година ще бъде сформиран нов отбор, каза специално за БТА старши треньорът Кристина Ташева.

"Ще има тест за определяне на състава на национален отбор за жени. Все още няма назначена дата, но това ще стане вероятно през януари. Три момичета ще се откажат. От национален отбор девойки пет от състезателките преминават във възраст жени. В момента тимът е от осем момичета", добави Ташева.

Националният отбор за жени в Хелзинки беше в състав Михаела Лилкина, Сибила Карпачева, Миряна Чолакова, Добромира Ставрева, Виктория Берова, Христиана Ковачева, Сияна Табакова и Карина Нейкова.

При жените световен шампион стана Минетит (Финландия), следван от Мадона (Русия) и Експресия (Русия).

Националният отбор за девойки - Симона Берова, Мишел Иванова, Дария Капсъзова, Рада Куатли, Мария Мехлемова, Яна Стайкова, Катрин Тасева, Дария Войнова, завърши пети.

Титлата завоюва Виктория (Русия), пред Минетит джуниър (Финландия) и ОВО Джуниър Тийм (Финландия).

Отборно на първото място е Русия, следват домакините от Финландия и България на третата позиция. При девойките отборно призовата тройка е Финландия, Русия, Естония.

"БФЕстетическа групова гимнастика иска да изкаже благодарност към Министерството на младежта и спорта в лицето на министър Андрей Кузманов, за това че повярва в националните отбори на България и ги подкрепи", се казва в съобщение на федерацията във Фейсбук.

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти