Естетическата гимнастика гони участие на ОИ в Лос Анджелис

Естетическата гимнастика гони участие на ОИ в Лос Анджелис

Красивият спорт естетическа групова гимнастика си е поставил за цел да бъде приет в международното олимпийско семейство. Това разкри Елена Дукова, която преди няколко дни бе избрана за вицепрезидент на Международната федерация, при завръщането на нашите отбори от световното първенство в Хелзинки, Финландия. 

Там българските състави заеха третото място отборно и взеха бронзовите медали след тимовете на Русия и Финландия. Женският и девическият ни национален отбор станаха пети в света в своите възрастови групи. При жените участваха още два български отбора - Импала (Стара Загора) и Етър Елит (Велико Търново), които станаха съответно осми и осемнайсети.

А треньорът и на двата ни национални отбора Кристина Ташева заяви, че този спорт е твърде субективен и всички в кулоарите са казвали, че нашите е трябвало да бъдат на първите места в света, където бяха преди няколко месеца.

Българската школа се утвърди като третата най-силна в света след тези на Русия и Финландия, които обаче доминират значително като класирания над всички с лобитата си.

bnr.bg

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти