Олимпийска шампионка разкри как треньори са карали плувкини да използват по-малки чинии, за да ядат по-малко

Олимпийска шампионка разкри как треньори са карали плувкини да използват по-малки чинии, за да ядат по-малко

Златната олимпийска медалистка Кейт Кембъл казва, че плувкините са били подложени на множество критики от много мъже треньори заради теглото си, като за повечето от тях е била валидна максимата “колкото по-слаби, толкова по-добре“.

В нова книга, която е написала със сестра си Бронте, шампионката от Австралия сподели, че на момичетата е казано да използват по-малки чинии, за да ядат по-малко, и са били критикувани пред други плувци, ако наддават.

В откъс от книгата, която ще бъде публикувана в Sunday Telegraph, Кембъл пише за въздействието на тази мания върху теглото на плувкините.

“Теглото беше и все още е тема за разговори в басейна или в отборите по плуване.

На едно състезание тя казва, че “на всички момичета беше казано специално да използват по-малки чинии на вечеря, за да не преяждаме“.

“Плувците в други програми бяха подложени на ежеседмично претегляне – пред целия им отбор. Повечето други мъже треньори смятаха: колкото по-слаби, толкова по-добре. Част от този начин на мислене беше започнал да ме засяга“, продължава Кембъл. 

Книгата, наречена “Сестрински тайни: житейски уроци”, ще излезе във вторник.

Кембъл спечели златото на 4х100 м свободен стил и в смесената щафета за жени на Олимпийските игри в Токио по-рано тази година. Тя взе и бронз на 100 м свободен стил.

Преди това Кембъл спечели златото с женския отбор на 4×100 м свободен стил на Олимпийските игри 2012 и 2016.

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти