Зрелищни нокаути на Световното по бокс

Зрелищни нокаути на Световното по бокс

Отпадане на двукратния олимпийски шампион Рониел Иглесиас Сотолонго и два зрелищни нокаута белязаха следобедната сесия на третия състезателен ден на световното първенство по бокс за мъже в Белград.

Голямата изненада на турнира до този момент поднесе боксьорът от Йордания Зеяд Еашаш в първа средна категория до 71 килограма. 23-годишният Еашаш отстрани кубинеца Иглесиас Сотолонго - олимпийски шампион от Игрите в Лондон 2012 и Токио 2020, отваряйки аркада над дясното му око още в първата минута на мача им. Това наложи намесата на лекаря край ринга, който секунди по-късно обяви, че мачът трябва да бъде спрян.

Отпадането на 33-годишния Иглесиас Сотолонго обаче не бе единственият запомнящ се момент този следобед в "Щарк Арена", тъй като мачове в категория до 86 килограма предложиха много интересни моменти. Един от тях дойде в мача между белгиеца Виктор Схелстрете и узбека Шохджахон Абдулаев, в който едно дясно кроше на Схелстрете изпрати Абдулаев в нокаут. 

Нокаут имаше и в мача между руснака Шарабутдин Атаев и литовеца Тадаш Тамасаускас. В средата на втория рунд Атаев намери с прав удар скулата Тамасаускас и литовецът падна по гръб и върху въжетата.

Така с двата нокаута само този следбед беше задминат общият брой от нокаути от предишните два дни, който беше един.

Във вечерния сеанс предстоят мачове в минималната категория до 48 килограма и в лека категория до 60 килограма, в която българинът Кирил Русинов ще се боксира със словенеца Тадей Чернога.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти