Гледай на живо

Югозападна Трета лига: Кюстендил - Балкан (Ботевград)

Воложанина: Това ми е първо Световно първенство и се притеснявам, но съм подготвена добре

Воложанина: Това ми е първо Световно първенство и се притеснявам, но съм подготвена добре

Българката Татяна Воложанина ще направи своя дебют на световно първенство по художествена гимнастика през следващата седмица в Япония. Грацията се чувства притеснена, но е подготвена за шампионата.

"Това ми е първо Световно първенство и се притеснявам, но съм много добре подготвена, тренирам. Влизам в по-добра форма, играх на много състезания тази година и мисля, че съм подготвена. Много съм притеснена, но се надявам, че ще успея да изиграя съчетанията и да покажа всичко от себе си", каза Воложанина във видео интервю за фейсбук страницата на БФХГ.

В индивидуалната надпревара тя ще играе заедно с европейската вицешампионка в многобоя от Варна 2021 Боряна Калейн.

"Боряна Калейн ми помага, подкрепя, когато не ми се получава нещо, казва ми някакви думи. Много се радвам, че имаме отборно състезание в Япония с ансамбъла и с Боряна и ще играем заедно", добави Виложанина.

Боряна Калейн, Татяна Воложанина и ансамбъл жени в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова, Ерика Зафирова и Лаура Траатс ще отпътуват за Световното първенство по художествена гимнастика в Япония тази вечер в 21.25 часа. Шампионатът на планетата ще се проведе от 27 до 31 октомври в град Китакюшу.

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти