Ирбис стартира сезона с победа

Ирбис стартира сезона с победа

Шампионите на България по хокей на лед Ирбис стартираха новия сезон с убедителна победа с 13:0 срещу Славия в мач, игран в Зимния дворец на спорта в София.

В първата третина Ирбис поведе с 6:0 с голове на Станислав Мухачов, Мартин Бояджив, Веселин Диков, Янаки Гачев, Томислав Георгиев и Артьом Прилепин. Два от головете паднаха в периоди, в които Ирбис бяха с човек по-малко на леда.

Втората част завърши при резултат 11:0 след пет попадения на Прилепин, Явор Томов, Антон Митов, Богдан Стефанов и Николай Божанов. 

Последните два гола добавиха Бояджиев и Калоян Джордж, като попадението на Бояджиев получи висока оценка от специалистите и тв коментаторите заради уникалното изпълнение на наказателен удар, демонстрирано от Мартин.

Ирбис - Славия

„Доволен съм от представянето ни с оглед на резултата, това ни беше първи мач, но след първата третина момчетата се успокоиха – заяви след мача треньорът на Ирбис Цветан Михайлов. – В хода на мача дойде настроението, играта тръгна, младите ни попълнения също успяха да поиграят повече.

„В последната третина апетитът ни за голове не намаля, но нашите играчи се опитаха да са по-атрактивни, по-точни и интересни комбинации, които не биха си позволили да пробват в други мачове.

„Във вторник ще играем с ЦСКА, като очаквам да ни е много по-трудно, тази година те стартираха със заявка за титлата и ни очаква страхотна битка.”

Още от Зимни спортове

Виж всички