Гледай на живо

Контролна среща: Локомотив (Пловдив) - Марица 0:0

ЦСКА пуска 16-годишен вратар срещу Левски

ЦСКА пуска 16-годишен вратар срещу Левски

ЦСКА може да даде шанс на 16-годишния вратар Калоян Стоянов в предстоящия мач с Левски от националния шампионат по хокей на лед. Двата столични отбора ще се срещат довечера в 20:30 часа в Зимния дворец в София, за да зарадват феновете с по-различна версия на Вечното дерби – на лед.

„Обмислям вариант да използваме 16-годишния ни вратар Калоян Стоянов срещу Левски, тъй като ситуацията позволява да поемем този риск – заяви треньорът на ЦСКА Кирил Ходулов преди мача. – Искаме Калоян да се развива, да трупа опит в мачове, но още не съм решил. Ако това стане, ще дадем почивка на един от титулярните ни вратари Петър Николов или Иван Стойнов.

„Срещу Левски планираме да изпробваме различни разигравания, основно при числено преимущество, както и отработването на заучени комбинации в защита и нападение.

„Освен това, ще експериментираме с нов състав на нападателните ни тройки и на защитните формации – допълни Ходулов. – Така един от централните ни нападатели ще играе като защитник за да видим дали ще се справи в такава роля в бъдеще.

„Най-важното е, че нямаме контузени и болни играчи, така че съм оптимист преди мача с Левски.”

„За нас основната цел за този мач, както и за сезона, е да издържим – каза от своя страна треньорът на Левски Иво Николов. – Разполагаме само с 13 играчи, така че нямаме възможност за промени в състава, но пък всичките ни момчета са продукт на нашата школа и са национали или проектонационали в селекцията до 20 години. Стартирахме сезона без контузии, което е много важно.”

Още от Зимни спортове

Виж всички