Ивайло Димитров се завърна с бронз на татамито след травма

Ивайло Димитров се завърна с бронз на татамито след травма

Ивайло Димитров се върна с бронз на татамито, което спечели на турнира от Европейската купа в Дубровник (Хърватия).

В спор за отличието в категория над 100 кг състезателят на столичния „Локомотив“ се наложи с ипон над италианеца Лоренцо Турини.

Преди това Димитров постигна победа срещу словака Мариус Физел след три наказания (шидо) на съперника и загуба на полуфиналите от Ким Келич (Словения) също след 3 наказания.

Титлата спечели хърватинът Марсел Скалеч, когото българинът победи за бронза на европейската купа за младежи в Сараево през 2019-а.

За Димитров това бе първо голямо състезание след близо 10-месечна пауза, в която лекува травма.

„Най-трудната му среща беше първата – коментира треньорът Ганчо Дойков. - Словакът е доста опитен състезател с много успехи зад гърба си, но Ивайло успя да го победи с рутина, изпълни много точно и всички указания, които му бяха дадени. А на полуфинала всеобщото мнение, е че нашият състезател беше ощетен от съдиите и спрян от финала след три наказания. Хубавото е, че в срещата за бронза успя да се концентрира, хубаво тръгна, направи страхотно хвърляне и си спечели категоринчно с ипон.“

В най-многолюдната категория до 81 кг, където стартираха 37 джудисти, Александър Желев достигна до репешажите.

Състезателят на ЦСКА стартира с успех срещу Оливер Макарович (Хърватия) с вадзари, преодоля с ипон и Денис Турак (Словакия), а на четвърфиналите малко не му стигна срещу сърбина Жован Нисканович – вадзари. Но продължи на репешажите, където бе спрян от Ловре Барисич (Хърватия) с ипон.

В същата категория Добромир Калистерски постигна две победи и загуба.

Останалите ни представители на турнира не успяха да стигнат до битка за медалите.

На турнира сили мериха 226 джудисти от 26 държави.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти