Моуриньо: Видях страхотна Рома в този мач

Моуриньо: Видях страхотна Рома в този мач

Треньорът на Рома Жозе Моуриньо засипа с похвали своите играчи, въпреки загубата с 0:1 от Ювентус. Той заяви, че независимо от това поражение, е много доволен от своите футболисти и според него в този мач е видял една страхотна Рома.

"Единствено мога да кажа, че видях една страхотна Рома днес. Това казах и на играчите в съблекалнята. Разбира се, говорим за загуба и нула точки, но въпреки това мога да кажа, че това беше страхотна Рома във всяко едно отношение. Поздравления за организацията, за здравата работа, за всички, които взеха участие, независимо от физическите трудности, липсващите играчи и паузата в шампионата. Видях кураж, увереност, вяра. Да, загубата винаги ще си бъде загуба, но от гледна точка на нашия проект, този мач е важен за израстването на нашия отбор. Може да не сте съгласни с мен, но мисля, че отборът, който заслужаваше да спечели, загуби. Но това е част от футбола", заяви Моуриньо.

Въпреки напрежението и спорните съдийски отсъждания, той отказа да коментира рефера Даниеле Орсато.

"Да дадеш само три минути продължение, това ми се струва умишлено. Инцидентът с дузпата, не искам да го коментирам. Искам да имам всичката информация, все още не съм гледал повторенията. Искам да игнорирам този момент и да се концентрирам върху представянето на моя отбор. Надявам се всичко, което чух от щаба на Ювентус, да го кажат и пред камерите. Те признаха колко много ги затруднихме. Преди години спечелих тук с лоша игра, днес пък загубих, макар да се представихме много добре и показахме, че се движим в правилната посока", добави Специалния.

Накрая той коментира и разговора между Ейбрахам и Верету преди изпълнението на дузпата. Англичанинът настояваше той да изпълни, но все пак дузпата бе бита от французина, който обаче пропусна от бялата точка.

"Ейбрахам е уверен и беше много нахъсан, но ние си имаме йерархия при изпълнението на дузпите. Тами е трети избор след Верету и Пелегрини. Ако Жордан сам бе преценил да се откаже, щях да го приема. Казах на момчетата, че след три мача, в които не сме фаворити, няма как да изпитваме съжаление. Играхме добре, неутрализирахме техните контраатаки и напълно укротихме играчи като Куадрадо и Киеза. Движехме топката постоянно, но срещу отбор, който се защитава толкова добре, с двама професори като Киелини и Бонучи, не е лесно. Въпреки това смятам, че направихме достатъчно, за да вземем победа или поне равенство. Поздравявам играчите, но резултатът бе... За малко да изпсувам. Поздравявам моите футболисти", завърши португалецът.

Гледайте най-вълнуващите мачове от италианската Серия А, на живо, в ефира на MAX Sport 3.

Още от Футбол свят

Виж всички