Женският "Тур дьо Франс" най-после ще стартира догодина в 8 етапа

Женският "Тур дьо Франс" най-после ще стартира догодина в 8 етапа

Женското издание на колоездачната Обиколка на Франция ще бъде възстановена през следващата година и Кристиан Прюдом- директор на Амари Спортс заяви, че се надява състезанието да оцелее. Женският "Тур дьо Франс" не се е провеждал от 1989-а година и тази година ще стартира от Париж и осем дни по-късно ще финишира в Сюпер Планш де Бел филе, като финалът ще бъде в Източна Франция. 

"Това е един балансиран маршрут, който ще бъде подходящ за няколко типа състезатели, заяви директорът на обиколката Марион Русе. Прюдом, който е директор на мъжкото издание, заяви като голямо предизвикателство да се направи събитието финансово устойчиво. 

"Ако е било и преди това е било устойчиво, щеше да се провежда в продължение на 40 години без прекъсване. Другото голямо предизвикателство е телевизионното излъчване", каза още Прюдом преди презентацията на мъжкото издание за 2022-а година. 

Също така той добави, че за момента 170 държави ще купят тв-права на женското състезание. Ако останат повече пари в излишък от мъжкия Тур, може да се мисли и за някаква финансова компенсация на дамските организатори. Женското състезание през 2022-а ще се проведе от 24 до 31 юли, като започне две седмици след края на най-дългата женска надпревара в календара - Джиро Дон (1-10 юли).

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти