Започва Националният турнир по мини футбол за ветерани

Започва Националният турнир по мини футбол за ветерани

На 15 октомври започва поредното издание на Националния турнир по мини футбол за ветерани, организиран от Българска асоциация мини футбол. И тази година домакин на състезанието ще бъде Стара Загора. Интересът към един от марковите турнири на БАМФ бе огромен и през тази година. 25 отбора се впускат в надпреварата. 

Отборите са разделени в 8 групи, като мачовете ще се играят на новата футболна база в Стара Загора – Колодрума. Турнирът стартира в 18:00 часа в петък, 15 октомври, а финалите ще се играят в неделя, 17 октомври, по обяд. Миналогодишният шампион Фортуна Бургас се завръща, за да защитава титлата си. Тук е и финалистът от миналата година Хъшове, който спечели наскоро сребърните медали от Европейската Шампионска лига за ветерани в Римини, Италия. 

Бившият шампион еDynamix, който представлява домакините, също ще търси връщане на върха. Това се отнася и за коравия състав на Врачански скали, който в миналото също ликуваше с първото място. За поредна година продължава партньорството между Българска асоциация мини футбол и Община Стара Загора в лицето на кмета г-н Живко Тодоров, зам. кмета Красимира Чахова и Петко Крумов - главен експерт туризъм, младежки дейности и спорт в Общината.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти