Започва делото срещу жената, която предизвика масово падане в "Тур дьо Франс"

Започва делото срещу жената, която предизвика масово падане в "Тур дьо Франс"

Зрителката, която причини масовото падане в края на първия етап на тазгодишното издание на "Тур дьо Франс" ще се изправи днес пред съда в Брест, съобщиха френските медии.

Жената, чието име не се съобщава, събори повече от половината колона в състезанието, след като излезе на пътя, държейки огромен надпис за камерите, без да обърне внимание на приближаващите с висока скорост колоездачи. Жената по чудо не пострада при инцидента, но германецът Тони Мартин се заби в табелата ѝ, падна на земята, а след него среща с асфалта имаха и десетки други колоездачи, част от които отпаднаха от състезанието заради получените травми.

Тур дьо Франс

След инцидента жената избяга, а полицията в Северна Франция започна издирването ѝ. Няколко дни по-късно тя сама се предаде на властите. Пред прокурора по делото тя е изказала съжалението си за случилото се и е заявила, че я е срам от постъпката ѝ.

Тур дьо Франс

Организаторите на Обиколката на Франция отдавна заявиха, че няма да завеждат дело срещу зрителката, но от Професионалната колоездачна асоциация подведоха жената под съдебна отговорност.

Снимки: Gettyimages

Още от Други спортове

Виж всички