Дражев ще обжалва резултатите следващата седмица

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Ивайло Дражев заяви пред делегатите на клубовете, че ще обжалва резултатите от Конгреса на футболната централа, предаде репортер на Sportal.bg. Дражев остана на финалната права за избор за нов президент с Борислав Михайлов, Димитър Бербатов и Христо Порточанов. Той беше категоричен, че ще обжалва изборните резултати през следвата седмица.

"Направих едно изказване, в което помолих делегатите да не ме зачеркват в кандидатската листа, защото смятам, че трябва да има промяна. Захариев също не е направил самоотвод, въпреки че той призова да се гласува за Бербатов. Не вярвам дори на преводачите. Комисиите са изцяло от Североизточна България. Всеки си играе с клубовете, както си иска. В момента според мен няма повече от 350 клубове в залата. Следващата седмица ще подготвя документи за обжалване на Конгрес. Смятам, че най-важното е Изпълкомът на следващия футболен съюз. Направих предложение всички клубове да си избират сами зоналния представител, за да има човек, който да отговаря пряко. Аз съм им простил на всички тези, които ми причиниха невероятни простотии. 20 години са им достатъчни. Боби е 20 години в българския футбол. Предложих да влязат всички опоненти на досегашното ръководство. Това означава в Изпълнителния комитет на бъдат Димитър Бербатов, Захариев, Порточанов, Стилиян и Мартин Петров". 

"Има клубове фантоми, колкото искате. Мога да ви покажа документи, за да видите как са ги натискали. Изборът на делегати е манипулиран и по този начин решенията на Конгреса също са манипулирани. Вътре е едно гъмжило. Предложих на Камен Костадинов да спре да съставя комисии от Североизточна България. Знаете, че движението има солидно представителство, има ловни стопанства. Политиката е с всички крака и ръце в Конгреса. Политически парии, които довчера бяха на власт. От много време Красен Кралев има амбиции да оглави организацията. Поради тази причина се случиха някакви случки преди година и половина. Ако има днес Конгрес и валиден избор, би трябвало да има Конгрес и през март месец".

Още от БГ Футбол

Виж всички