БФХГ проведе селекцията за попълване на "Олимпийското звено"

БФХГ проведе селекцията за попълване на "Олимпийското звено"

Селекцията за попълване на "Олимпийското звено" по художествена гимнастика се проведе днес.

Целта на "Олимпийското звено" е определяне и включване на талантливи състезателки в звената за Олимпийска подготовка с цел подсигуряване на националните отбори. Критериите са общо физическа подготовка, работа с тяло и техника с уреди като има изготвен Правилник приложение към Програма на БФХГ за олимпийски резерв.

Днешната селекция беше за гимнастички, родени през 2011 и 2012 година и е на много ранен етап. Целта беше да се направи оглед на проекто-звеното и да се дадат указания към треньори и състезателки от съдийки и специалисти.

Съдийстваха Християна Тодорова, Камелия Игнатова, Божидара Рачева, Рада Вражева и Мария Гатева.

Малките гимнастички бяха наблюдавани и от главния мениджър на национален отбор жени индивидуално Бранимира Маркова, както и от Валентина Иванова, треньор в национален отбор жени.

БФХГ продължава да следва цялостната си програма по отношение на подбор, наблюдение и работата с най-малките, защото всички в екипа на централата считат, че това е правилният път, по който трябва да вървим, за да бъдем винаги сред най-добрите! Правилна и методична работа през всеки един ден с най-малките е необходима, за да се формират у тях нужните качества и умения.

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти