Илиана Раева: Българският ансамбъл беше най-силният на Олимпийските игри в Токио 2020 без никакво съмнение!

Президентът на БФХГ Илиана Раева направи коментар по повод на неспиращите коментари за съдийството по художествена гимнастика на Олимпийските игри в Токио 2020.

Ансамбъл (Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Ерика Зафирова)

"Да се знае! След неспирните обвинения към съдийството на Олимпиадата в Токио 2020 от страна на Русия и "незаслужения" златен медал на българския ансамбъл ще споделя мнението си по темата публично за първи път. Българският ансамбъл беше най-силният ансамбъл на Олимпийските игри в Токио 2020 без никакво съмнение! Българските съчетания бяха най-сложните съчетания на Олимпийските игри в Токио 2020 без никакво съмнение! Българският отбор игра на финалите на Олимпийските игри в Токио2020 най-добре от всички претенденти за златния медал, без никакво съмнение! Българският отбор заслужаваше най-много от всички златния медал на Олимпийските игри в Токио 2020 без никакво съмнение! Българският отбор беше сочен за фаворит през целия олимпийски цикъл от специалистите в света!", написа Раева в социалните мрежи.

Ансамбъл (Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Ерика Зафирова)

"Българската школа по художествена гимнастика догодина ще чества своята 70-годишнина! През тези 70 години тази забележителна школа има своите десетки световни и европейски шампионки! Само световните ни шампионки са 78! Има своите олимпийски медалистки! Има своите невероятни треньори, които са създавали този красив спорт в десетки държави по света! В този ред на мисли няма нищо неестествено, дори е напълно закономерно, този фантастичен отбор със своя изумителен треньор да спечели и най-голямото отличие в спорта - златен олимпийски медал, по един неповторим и категоричен начин! Българската федерация по художествена гимнастика, както и отборът, треньорите, и аз като президент на БФХГ получихме и продължаваме да получаваме поздравления от цял свят за изключителната си победа, както и от клубовете в страната, институциите и феновете! Българската художествена гимнастика е написала със златни букви имената на многобройните си шампионки в книгата на световната художествена гимнастика, пише ги днес и ще продължава да ги пише, защото този спорт в България има велики традиции и се радва на огромната любов, внимание и подкрепа на българите и институциите! Ние уважаваме нашите съперници и вярваме, че заслужаваме и тяхното уважение.

Българската художествена гимнастика ще продължи да работи и съществува по начин, с който да оставя забележителна диря, с която световната централа по гимнастика ФИГ да се гордее! Респект към съдиите на Олимпийските игри в Токио 2020!", написа още Илиана Раева.

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти