Григор Димитров продължава в Сан Диего след дебютен успех над неудобен съперник

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров продължава участието си на ATP 250 турнира в Сан Диего (САЩ). На старта на надпреварата в Калифорния българинът преодоля неудобния за него унгарец Мартон Фучович след 6:4, 1:6, 7:5.

Двамата се бяха срещали два пъти досега, като Григор не беше успявал да се поздрави с победа срещу Фучович. 

За Григор това беше първи мач от US Open насам, когато поради травма беше принуден да се откаже в третия сет на мача си от втория кръг срещу Алексей Попирин. В следващия кръг българинът ще се изправи срещу поставеният под номер 3 в схемата Феликс Оже-Алиасим.
 

Първи сет 

Срещата започна с двойна грешка на българина, но до края на гейма той не загуби нито една точка и поведе след подаването си. Вторият гейм тръгна точка за точка, но в крайна сметка и Фучович спечели на свой сервис. В третия гейм Григор поведе с 40:15, но допусна изравняване. В крайна сметка не се стигна до пробив, тъй като българинът спечели следващите две точки благодарение на началния си удар и поведе с 2:1. И двамата тенисисти спечелиха следващите си подавания. Така се стигна до 4:3 в полза на Григор. В осмия гейм българинът поведе при сервис на Фучович, но допусна изравняване. Последва продължително разиграване и след грешка на унгареца, българинът отново поведе и се приближи на две точки от пробива. Фучович спаси първата точка за пробив, но след това направи двойна грешка и пробивът стана факт - 5:3. Григор продължи да бъде солиден в подаването и уверено затвори първия сет в своя полза, като завърши гейма с ас.

Втори сет

Фучович започна с гейм на нула при подаването си, което му върна самочувствието. Той стигна до възможност за пробив във втория гейм, но не успя да се възползва от първия опит и се стигна до равенство 40:40. Топка в аут от ретур донесе втора възможност за унгареца, който този път се възползва и поведе с пробив и успя да го затвърди за 3:0. Григор върна един гейм, но в следващия не успя да стигне до пробив и така Фучович се приближи до победата в сета. Унгарецът поведе с 40:0, Григор успя да изравни, но в крайна сметка Фучович удържа подаването си. Последва нов пробив за унгареца, който се възползва максимално от грешките на българина и след удар в мрежата на Димитров поведе с 5:1, а след това уверено затвори сета в своя полза.

Трети сет

Решителната част в мача започна равностойно, като и двамата тенисисти не срещаха проблеми да печелят подаванията си. Така се стигна до 2:2. При 2:1 Григор поведе с 30:15, но не успя да стигне до точка за пробив. В следващия гейм Димитров стартира с ас и в крайна сметка спечели подаването си, за да поведе с 3:2. Последва оспорван гейм, но грешка на Димитров с къса топка в края го прати на сметката на Фучович - 3:3.

Григор поведе уверено с 30:0 в следващия гейм, но след това сбърка първия си сервис. При втория той обаче не сгреши и се приближи на точка от спечелване на гейма. Грешка от бекхенд намали разликата. Първият сервис на Григор отново не проработи, но след това поправи грешката си и поведе с 4:3. Последва размяна на сервис геймове, като сетът продължи без пробиви и се стигна до 6:5 в полза на Димитров. 

Българинът поведе с 30:15, което предизвика нервност у сервиращия унгарец. Аут доведе до равенство 30:30. Фучович сервира добре и предизвика Григор да сгреши, но след това българинът изненада унгареца с дълбок ретур и се стигна до равенство 40:40. 

Втора двойна грешка на Фучович позволи на Григор да стигне до мачбол, но той пропусна първата възможност като прати топката в аут. Унгарецът сбърка и се стигна до втори мачбол, който се оказа и последен, след като Фучович прати топката в аут.

Гледайте ATP 1000, 500, 250, Finals, Next Gen, CUP и още много тенис на световно ниво в ефира на MAX Sport.

Още от Тенис

Виж всички