Карнобат изпусна Родопа

Карнобат изпусна Родопа

При нулево равенство завърши срещата от 8-ми кръг на Югоизточна Трета лига между отборите на Карнобат и Родопа Смолян). Домакините показаха хъс, старание, подобрена игра, която видимо е надградена, спрямо предходните срещи. Единствено късметът не бе на тяхна страна в стремежа за трите точки. Карнобатлии не успяха да поведат и от дузпа в 49-та минута чрез Ненко Петров. Тогава младата надежда на карнобатлии стреля от 11 метров наказателен удар, но стражът на Родопа Баданов хвана топката. С добри игри се отличи и друго младо местно момче, което видимо се утвърждава като титуляр в селекцията на Карнобат - Хайри Саралиев, който още в 8-ма минута можеше да открие резултата, но изстрелът му попадна в ръцете на Баданов. Удари на Ненко Петров, Живко Илиев и Антон Атанасов също застрашиха вратата на гостите, но кълбото прелетяваше встрани от рамката или беше хващано от стража на Родопа. 

За гостите Теодор Стефанов , Михаел Кисьов и Иван Ангелов бяха на път да се разпишат, но добрите намеси на Николай Горанов задържаха нулевото равенство до края на срещата. За карнобатлии предстоят две поредни гостувания, последователно на Ямбол и Несебър, в които момчетата на Георги Калоянов ще търсят спечелване на точки. 
 

"Трябва да гледаме положително, пак е нещо тази точка, но по-важното е, че играхме много силно, което от началото на сезона не бяхме го правили. Това бе най-силният ни мач. Отборът се вдига и започва да играе. Резултатите несъмнено ще дойдат. Няма как при тази игра да няма резултати. Имахме поне едно 4-5 100 % положения, но късметът не беше с нас, за разлика от някои други мачове. В игрови план нещата се получават, но трябва психиката още да подобрим и ще дойдат резултатите. Най-радостното е, че 16-17 годишни момчета (Ненко Петров, Хайри Саралиев) започват да се налагат в отбора, да бъдат основни фигури, което показва, че в школата се работи и могат да излизат футболисти от там.“, сподели президентът на „Карнобат“ Теодор Иванов. „Ние можем повече да съжаляваме за изгубените две точки. Да, наистина играхме добре. Имахме много положения, не можахме да ги вкараме, пропуснахме и дузпа. Важното е, че създаваме положения, подобряваме играта и в защита. Знаете, в други срещи допускахме много голове, но на нас това ни бе може би първи мач, в който се събрахме в пълен състав и беше хубаво да спечелим, но гостите си измъкнаха точката. Ако успяваме да се събираме в оптимален състав, точки са възможни навсякъде.“, заяви играещият наставник Георги Калоянов. 

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти