Тръгна разследване след скандално видео от съблекалнята на мач в КОНКАКАФ

Тръгна разследване след скандално видео от съблекалнята на мач в КОНКАКАФ

КОНКАКАФ започна раследване на появило се в социалните мрежи видео след в първия осминафинал за Лигата на КОНКАКАФ между суринамския Интер Моенготапое и Олимпия от Хондурас. На него се вижда как игралият за домакините Рони Брунсвайк се намира в съблекалнята на гостите и раздава пари на футболистите. 

Въпросния Брунсвайк е на цели 60 години и е вицепрезидент на Суринам. Първоначално участието му в срещата беше прието на шега, защото освен това е и собственик и президент на Интер. Сцените с раздаването на парите обаче притесни ръководството на КОНКАКАФ, откъдето са сезирали Дисциплинарната комисия.

Брунсвайк игра с номер 61 в чест на годината, в която е роден, но не успя да помогне на отбора си да избегне конфузната загуба с 0:6. Той обаче стана най-възрастният футболист в света, който е играл в официален футболен мач.

Брунсвайк е издирван от Интерпол за присъда от 8 години затвор от нидерландски съд и на 10 години затвор от френски съд заради трафик на наркотици. По тази причина той не напуска страната си и няма да играе в реванша. 

Още от Футбол свят

Виж всички