Неймар бесен: Свърши се с красивия футбол

Неймар бесен: Свърши се с красивия футбол

Нападателят на Пари Сен Жермен Неймар изрази недоволството си от решение на съдията на мача Лион - Троа (3:1) от изминалия кръг в Лига 1. Става дума за случка от финалните секунди, когато Лукас Пакета от състава на домакините опита да прехвърли съперников играч с атрактивно отиграване на топката, при което хваща кълбото едновременно с двата си крака. Такова действие често е считано за подигравателно, като Ней Джуниър също обича да го прави.

В случая Пакета получи жълт картон, но не е сигурно, че предупреждението беше точно заради отиграването, като е възможно то да е било за реплика.

Неймар обаче смята, че бразилският му сънародник е бил санкциониран точно заради този финт. “Жалко е да видиш как ти вдигат жълт картон за дрибъл - написа звездата на ПСЖ в “Инстаграм”. - Такова техничено отиграване е част от футбола без значение къде по терена се случва и в коя минута. Това се случи и на мен през миналия сезон, сега се случва и на Пакета. Наистина не разбирам… Известното “Joga Bonito” (Играй красиво - от португалски) вече е минало. Наслаждавайте се, докато още можете”. 

Преди година, в двубой между ПСЖ и Монпелие, Неймар правеше трик след трик включително и споменатия, при което реферът го предупреди да спре. Бившият играч на Барселона обаче влезе в словесен спор с него, след което получи жълт картон. 

Още от Футбол свят

Виж всички