"Европейският ден на спорта в училище" ще се състои на 24 септември в столицата

"Европейският ден на спорта в училище" ще се състои на 24 септември в столицата

"Европейският ден на спорта в училище" ще се състои на 24 септември като част от кампанията NowWeMove и "Европейска седмица на спорта #BeActive", съобщават от Столичната община. Събитията от кампанията NowWeMove са официално подкрепени от Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта и СО.

"Европейският ден на спорта в училище" е посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на забавлението и се изпробват нови начини за физическа активност и спорт, за да се повиши усещането за "принадлежност към училището" на всеки участник. Включването на младите хора и децата в подобни инициативи е от изключително значение и за изграждането на здравословни навици.

За най-активните училища, които регистрират участие в "Европейския ден на спорта" от СО ще осигурят допълнителен награден фонд - спортни пособия.

Условията за участие и начинът за регистрация са публикувани на сайта на сдружение BG Бъди активен - http://www.bgbeactive.org, информират от СО.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти