Бислимов: Основната заслуга за силните игри на Спартак (Плевен) е на футболистите

Бислимов: Основната заслуга за силните игри на Спартак (Плевен) е на футболистите

Плевенският Спартак влезе в първенството на Северозападната Трета лига с минорно настроение. Причината – отпадането на чужденците от състава, заради наредбата, гласяща такива да не играят в отборите от аматьорския елит. Наложи се екстремно в последния момент да се търсят футболисти. И понеже свободни такива адски трудно се намират, решението дойде с привличането на собствените юноши. 

За конкретно класиране на Спартак никой не говореше. След първите седем кръга обаче отборът на треньорския тандем Красимир Бислимов – Петър Ванков е на второ място с показатели – 5 победи, 2 равни мача и голова разлика 20:2 (най-добрата в групата). 

Силното представяне коментира пред Sportal.bg Бислимов. „Където съм бил треньор, навсякъде исках колектива да е абсолютно стабилен. Имаме го сега в Спартак. Също така и отлична комуникация между треньорски щаб и състезатели. 

Основната заслуга за силните игри на Спартак (Плевен) е на футболистите. Не подценявам потенциала им. Към момента обаче нямаме играчи от висока класа. Отборът ни е изграден от млади момчетата и няколко опитни. Доволен съм от всички, защото се раздават до последно във всеки мач.

 Стараят се, отгворни са, на терена спазват стриктно тактическата дисциплина. Благодарение на всичко това, което вършат печелим мачовете си. Разбира се има още много да се работи за да бележим ръст. Късата резервна скамейка е проблем, който не ни позволява да извършваме ротации. Стремим се постоянно да награждаме. Това е ключа към успеха“.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти