Организират шесто издание на 24-километровия пешеходен поход Плевен - Тотлебен

Организират шесто издание на 24-километровия пешеходен поход Плевен - Тотлебен

Шестото издание на 24-километровия пешеходен поход Плевен - село Тотлебен ще бъде организирано тази събота - 25 септември. И тази година мотото на инициативата е "Да слезем от колите и да повървим пеша".

Интересът към събитието расте с всяка изминала година. В първия поход разстоянието през живописните местности на Дунавската равнина бе изминато от 70 човека, а за петия поход се събраха над 350. Най-младият пешеходец сред участниците досега е бил шестгодишно момче, а най-възрастният - 84-годишният бай Христо, който традиционно изминавал разстоянието без проблем.

“Очакваме за шестото издание да се съберат над 400 души от близо и далеч”, заяви в пресклуба на БТА Емил Гашев - кмет на плевенското село.

Сборният пункт в събота е на изхода на град Плевен за село Гривица, до Кожухарската чешма, в 8.30 ч. За участниците са осигурени маски за лице, тениски, минерална вода, плодове, шоколади и още подкрепящи продукти. Тръгването е в 9.00 ч. Първите походници се очаква да пристигнат в парка на село Тотлебен около 13.00 ч., а последните - около 15.00 ч., каза Гашев. Там ще бъдат посрещнати, както всяка година, с музика, веселие и почерпка, организирани от читалището, разкри той. За обратния маршрут е осигурен автобус.

Още от Други спортове

Виж всички