Чепеларе прие четвъртия кръг от шампионата по спускане

Чепеларе прие четвъртия кръг от шампионата по спускане

През изминалия уикенд по трасето за спускане под връх Мечи чал се проведе четвъртият кръг от шампионата по спускане в планинското колоездене и "Виваком даунхил серии". Колоездачи от всички краища на страната се събраха в родопското градче, за да се включат в събитието.

Трасето за спускане "Брус Лий", част от Велопарк Пампорово - Мечи чал, по което се проведе състезанието, е с дължина над 3500 метра и е едно от най-дългите подобни в страната. Включва множество стръмни и скоростни отсечки, корени, камъни и други естествени и изкуствено създадени препятствия. Въпреки прогнозите за валежи през почивните дни, такива почти нямаше и трасето за състезанието бе доста сухо и прашно.

Най-бърз във финала бе представителят на клуб "Хоталич" Стивиан Гатев, който се спусна по трасето за 4:19.08 минути и оглави класирането в категория мъже елит. На второ и трето място в категорията се наредиха съотборникът му Йордан Донев и Асен Стратиев от "Райдърс Юнайтед".

Второто най-добро време за деня успя да постигне участникът в категория юноши 15-16 години Роберто Василев от "Райдърс Юнайтед", който спря часовника на 4:29.30 минути. До него на почетната стълбичка се наредиха Калоян Янкулов и Божидар Илиев.

Третото време за деня от 4:32.62 минути бе постигнато от Димитър Мазнейков с падане във финалното си спускане. Той оглави класирането в категорията на 17-18-годишните, а след него останаха Костадин Паскалев и Велин Дойчев. При дамите първа с време 5:19.95 минути се класира Деница Тошева, втора - Виктория Гончева, трета остана Гергана Цанкова.

Предстоят още 2 кръга от шампионата по спускане до края на сезона - на 25-26 септември в град Петрич, когато състезанието ще бъде и международно и ще носи точки за световната ранглиста и големия финал на "Виваком даунхил сериите" на Витоша по трасето за спускане "Бай Кръстьо" на 9-10 октомври.

Още от Други спортове

Виж всички